PAVEY ARK – CLOSE YOUR EYES AND THINK OF NOTHING

“Close Your Eyes And Think Of Nothing” is de uitnodigende titel van het eerste volwaardige album van de alternatieve folkformatie ‘Pavey Ark’ uit het Britse Hull, de enige havenstad in het district Yorkshire die aan de kust ligt. In deze corona-tijden lijkt het ons wel wat moeilijker om de ogen te sluiten en aan niets te denken, want de bezorgdheid en de onzekerheid domineren dezer dagen toch wel een beetje ieders bestaan.

Maar goed, deze in 2016 opgerichte groep rond singer-songwriter Neil Thomas heeft de nummers voor deze plaat wellicht nog in totaal onverdachte en zorgeloze tijden opgenomen. Zo lijkt het althans bij het beluisteren van deze elf door de band genomen nogal vrolijk klinkende liedjes. Of wat dacht u zelf van de twee songs die we op de video’s bij deze recensie hebben meegegeven: singles “Cuckoo” en “Hidden Hills”, twee nummers die vorig jaar ook al te horen waren op hun ep “Leaf By Leaf”, een minischijfje dat als voorsmaakje voor “Close Your Eyes And Think Of Nothing” werd uitgebracht.

De sfeervolle albumtiteltrack is een nummer dat uitstekend zou passen om af te spelen tijdens het uitvoeren van de boodschap die in deze song wordt meegegeven: ogen dicht en aan niets denken. Het daaropvolgende liedje “Leaf By Leaf” met zijn violenintro kan daarna voor nog meer rustgevende momenten zorgen. We durven vermoeden dat Neil Thomas deze song componeerde terwijl hij op een avond op het verlaten strand van Hull over de zachtjes golvende zee lag te staren en weg te dromen. In gelijkaardige omstandigheden moeten de nummers “Two Blue Lines”, het akoestische “Breaking Out” en de mooie door violen begeleide folkballad “Lost In Blue” ontstaan zijn want die melodieuze songs werken evenzo relaxerend op ons gemoed.

De ‘Pavey Ark’-bandleden zijn naast zanger, gitarist, songschrijver en albumproducer Neil Thomas ook bassist John Hamilton, drummer Sam Handley en violisten Alexander Simpson en Chris Heron. Verder zijn er ook nog instrumentale bijdragen van andere strijkers op viool en cello en van blazers op saxofoon en trompet. Aan het einde van dit uitstekend uitgebalanceerde album halen ze nog eens alles uit de kast om twee zeer mooie liedjes aan te bieden: het nostalgische, door ukelele begeleide nummer “Jenny Let Go” en de knappe albumafsluiter “Consider Your Hand” die op deze cd als extra bonustrack werd toegevoegd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video